HORROR WEEKEND 2010

Årets Horror Weekend är avklarad...

  Vi hade en riktig trevlig helg. Tyvärr finns det inga foton, men det vart en hel del filmat till The House of Wise. Om ni inte väljer att gå in och titta där, så kommer det även inom kort dyka upp lite klipp från dessa videos på denna sida också.

Tills dess, ha det så bra.

 

      


Tio-i-topp: HALLOWEEN SPECIAL 2010Vi ses på andra sidan...      

Inte långt kvar...

Bara cirka 5 månader, men ändå.

Sedan så blir det Scream 4.
Yes!
Jag såg nyss trailern på IMDb och den var riktigt bra (det tycker i alla fall jag). Klicka på länken till vänster för att se den du också. Tala gärna sedan om vad du tyckte om den. Vore intressant att veta.

Här är en bild från filmen, som jag lånade lite snällt från en annan sida.Jag kan ärligt säga att jag faktiskt har väntat på en ny film i serien väldigt länge. Jaja, det var väll det jag ville säga. Så tills nästa gång, ha det så bra...

 

      


Tio-i-topp: ÖPPNINGSSCENER/INLEDNINGAR

BlueRoseCase bad mig göra denna lista, så jag gör ett försök...

Vill bara nämna att denna lista skiljer sig en aning från mina vanliga tio-i-topp-listor, då den först och främst inte blir i "videoformat" och sedan så är de intros som nämns i den inte i någon bestämd ordning. Passar även på att tillägga att jag försökt välja ut en del som kanske inte är så jättevanliga. Och jag varnar även för möjliga spoilers.


PULP FICTION
Det var den första som slog mig. Jag kan faktiskt inte hitta ett enda fel med just den öppningsscenen. Tarantino kan ju sin sak, det är en sak som är säker.
SAGAN OM RINGEN
Säga vad man vill, men hur mycket mer episkt kan det egentligen bli?
Visst, det kanske även beror på vilken version man sett av denna film... även om de olika inte skiljer sig något värst. Det är hur som helst, enligt eget tycke, ett maffigt intro.
PSYCHO
Bernard Herrmanns musik får en att nagla sig fast av spänning från den allra första tonen.


A NIGHTMARE ON ELM STREET (TERROR PÅ ELM STREET)
Bara det faktum att det första man ser är den gamla New Line Cinema-loggan, gör det hela ännu mer superb. Och sedan så får man se Freddy tillvärka den kända handsken. Det är ju så bra, tycker i alla fall jag. På så sett får man ju veta att den har en viktig betydelse genom filmen.
TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES II: THE SECRET OF THE OOZE
En av alla de inledningar till en film som jag kommer ihåg så väl från när jag var liten. Det skriker nostalgi om det hela varje gång jag ser den, vilket får mig att vilja vara runt tio år igen och springa runt och skrika cowabunga.
Musiken i denna inledning är ju helt underbar och riktigt medryckande. Och av någon underlig anledning så blir jag alltid extremt sugen på pizza när jag ser denna. Kan någon vara snäll och tala om varför? Hehe.
EDWARD SCISSORHANDS
Tänka sig att jag var livrädd för den här som liten. Och ändå så hör det till en av mina absoluta favoritfilmer genom tiderna. Danny Elfman är en fenomenal kompositör och Tim Burtons filmer vore inget utan honom och hans musik. mer än så behövs inte sägas.
SCREAM
En film jag har sett, och jag hittar inte på, lite över tvåhundra gånger. Ja, jag tycker den är bra. Är det något fel med det eller?
Hur som helst, som biverkan av detta, så har jag mer eller mindre lärt mig memorera alla repliker i denna från början till slut. Tragiskt kanske en del säger. Och jag kan väll kanske hålla med till en viss gräns, men men...
THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE (MOTORSÅGSMASSAKERN)
Jag tycker än idag att berättarrösten är obehaglig och den ger mig rysningar. Och ljudet av kameran (om det nu är blixten eller slutaren, etc, kommer jag inte ihåg). Till och med när jag skriver detta får jag rysningar.
Trots detta så måste man ju bara fortsätta att se på filmen.


FRANKENSTEIN
Då talar jag förstås om den från 1931, den med Boris Karloff som monstret. Även om jag också uppskattar Kenneth Branaghs version som kom betydligt mycket senare än den förstnämnda.
Det jag gillar med inledningen i denna är ju självfallet berättaren som kommer fram från bakom ridån och presenterar filmen. Jag gillar speciellt hans "varning".
THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
Detta är (som kanske många redan vet) min favoritfilm. Och jag vore ju bara allmänt korkad om jag inte tar med inledningen till denna. Det går inte att finna det minsta fel.
Så det var alltså den listan. Hoppas att ni funnit den intressant.
  Det kommer mest troligen inte att bli någon tio-i-topp nu på fredag (alltså imorgon). Kanske en liten uppdateringen över nyinförskaffade DVD-filmer, men jag lovar ingenting. Det vore ju dumt, utifall att någon skulle bli besviken.       


Tio-i-topp: SERIÖSA & SVARTA KOMEDIER


      

Uppskjutet

Kom på mig själv att jag aldrig lade upp den seante tio-i-topp listan igår (fredags). Ajaj... inte bra.

  Detta har dock en anledning. Jodå.
Har nämligen inte haft något internet på några dagar (eller haft och haft, det har inte varit inkopplat). Och detta beror helt enkelt på att det blivit omtapetserat, så alla kablar och sådant, osv, har varit urdraget för att kunna underlätta för målaren som skötte jobbet.

  Hur som helst... det jag ville ha sagt var att den listan som skulle ha kommit upp igår kommer istället upp under morgondagen (mest troligen närmare kvällen), då det kommer folk över hit på födelsedagsfika.

Ses då.

 

         


Tio-i-topp: TARANTINO & RODRIGUEZ


        

Födelsedagsbarn/In memoriam: Donald Pleasence & Clive Barker [2010-10-05]

Mannen, som för mig alltid kommer att vara känd som Dr Loomis i Halloween (den av John Carpenter, samt i några av uppföljarna) skulle ha fyllt 91 år idag, om han tråkigt nog inte hade gått bort för femton år sedan.

  Han var även med i THX 1138 (som George Lucas gjorde innan Star Wars), Alone In The Dark och Escape From New York, med flera.

Sedan så fyller även författaren, regissören och illustratören Clive Barker år idag. 58 år dessutom. Barker är mannen som står bakom skapandet av bland annat Hellraiser.     


BLOSSOM FALLS

Detta är en trailer jag snickrade ihop för min frus kommande bok (som släpps via Vulkan under hösten). Musiken är specialskriven av Flowers By Irene.

Besök även min frus blogg... länk finns på höger sida.


       

Tio-i-topp: DRAMA

      

RSS 2.0