Lola's Basement

Nu kan man äntligen besöka den nya bloggen.

www.lolasbasement.blogg.se

Det har inte hänt så mycket där än, förutom ett första inlägg och lite små justeringar av designen. Men det kommer att bli mycket mer inom kort...

Mycket nöje.


Inom en snar framtid...Jag värper just nu för fullt på en ny blogg.

http://lolasbasement.blogg.se/ (<----- länken har lagts till efter det att originalinlägget skrevs)

Denna kommer att vara en sorts systerblogg till The Movie Dungeon och kommer på liknande sett att handla om film... till största del i alla fall. Dessutom så kommer den både till utseendet/designen och hela upplägget att påminna om The Movie Dungeon.
  Och vad gäller inläggen så kommer de mer eller mindre att följa samma teman, så som tio-i-topp, födelsedagar/in memoriam och annat. Samt att det ska blir fler recensioner den här gången.

Bloggen kommer förresten att gå under namnet: Lola's Basement (som en liten hyllning till The Loved Ones - en av mina absoluta favoriterfilmer från 2009. Ett stort tack till Sarah från placebohoe som recenserade den).

Dock... ja, det ska alltid vara med ett dock - men denna gång kanske till det bättre.

Den enda skillnaden med denna nya blogg är att den enbart kommer att handla om skräckfilm och alla dess subgenres, och även film som i mina ögon innehåller olika typer av filmvåld.

Det kommer att vara slashers, splatter, thrillers, giallos, klassiker, torture porn, stumfilm, asian, skräck-komedier (min favorit-genre), b-filmer och parodier, och allt vad som nu finns... så länge som de innehåller galna och kallblodiga mördare, psykopater, mardrömslika monster, spöken och onda andar, vampyrer och varulvar (men inget jävla Twilight), zombies och demoner, utomjordingar och aliens, blod, spott, slem, tarmar, tortyr och terror.

Ja, detta och mycket mer är vad ni har att vänta er inom en snar framtid.

Bloggen som mest troligen kommer att publiceras under blogg.se kommer även att få en egen YouTube-kanal där alla videoinlägg som görs för Lola's Basement hamnar.
  Så om ni har egna kanaler tveka inte att lämna vänförfrågningar, kommentarer och självklart prenumerera.

En fråga ni nu kanske ställer er är om The Movie Dungeon kommer att upphöra. Kort svar. Nej. Det är inte i alla fall tanken, men man vet ju aldrig vad framtiden har att säga.

Vilket fall som helst så hoppas jag att detta blir en blogg ni kommer att vilja följa.

ps. Vad denna blogg kommer att bli var vad jag från en första början hade tänkt mig om The Movie Dungeon.


Loppisfynd: 30 december 2011

Var in på en secondhand/loppis-butik igår. Tanken bakom besöket var helt annan, men som vanligt lyckas jag alltid med att hitta lite film också.
Santa Claus, 35:- (klassisk julfilm med Dudley Moore)
Willy Wonka & The Chocolate Factory, 35:- (ingen ont om Tim Burtons version, men denna är ett måste)
Wallace & Gromit: Varulvskaninens förbannelse, 20:- (denna var helt ny och fortfarande inplastad)
The Crying Game, 35:- (har faktiskt aldrig sett denna, så det ska bli spännande)
Marley & Me, 25:- (något måste ju frugan också ha)


Det fanns fler filmer som jag tänkte köpa, men lät bli då jag med säkerhet vet att de finns att få tag på nya och i grymmare versioner.


FLATLINERS (Dödlig Puls)

Varning - spoilers kan på ett eller annat sett förekomma!


Denna spännande och till viss del övernaturliga thriller är gjord av ingen mindre en Joel Schumacher - regissören bakom personliga favoriter som Falling Down, The Number 23, Phonebooth och den absolut bästa vampyrrullen genom tiderna, The Lost Boys.
  Som vanligt har herr Schumacher samlat ihop den perfekta skådespelarensemblen (som jag alltid tycker att han lyckas göra till sin filmer), denna gång bestående av Kiefer Sutherland, Kevin Bacon, Julia Robert, Oliver Platt och William Baldwin - som alla gör lysande insatser som det läkarstuderande gänget som under kontrollerade former låter varandras hjärtan sluta slå, för att några minuter senare låta återuppliva dem.
  Men man leker inte med döden helt ostraffat. Allt vi gör har nämligen sina konsekvenser. För vad är det egentligen som döljer sig där på andra sidan? Och vad är det som verkar hemsöka en när man väl kommit tillbaka igen?Detta var en riktigt bra film som jag utan tvekan kan se om flera gånger. Den hamnar lätt bland de personliga favoriterna under mitt Schumacher-fack.
  Jag rekommenderar den varmt till alla er som inte har sett den. Men om ni nu redan har gjort det, lämna gärna en kommentar (eller varför inte två) och tala om vad ni tyckte om den. Det är alltid lika spännande att läsa andras åsikter, eftersom den säkerligen inte tilltalar alla. Men det är så det ska vara med film, tycker jag. Hur ska man annars kunna ha intressanta diskutioner...

Tills vidare. Ha en fortsatt fantastisk mellandagsvecka. Och vem vet, det kanske händer något här på bloggen igen innan det nya året ser sitt ljus.


Studio S Entertainment & Njutafilms

Har börjat samla på mig fler och fler filmer från just dessa två distributionsbolag, då de tar fram väldigt mycket film som det har varit rätt så svårt att få tag i på DVD tidigare.
  Det jag gillar allra mest med dessa bolag är att de har mycket gamla odödliga klassiker för en nörd som mig själv, b-rullar (som ibland kan vara så dåliga att de blir bra, om ni förstår vad jag menar), osv. En stor bonus med dessa filmer är att de allra flesta av de är oklippta specialversioner som innehåller en massa smaskigt extramaterial att frossa i sig av.

Hur som helst... dessa är de filmer som jag hittills har hunnit införskaffa.
  Stjärnor efter titel utger betyg (fem stjärnor betyder förstås att jag tycker filmen är riktigt bra, medans en stjärna betyder att den är mindre bra - ja, ni fattar nog poängen).Från vänster uppifrån:

The Buddy Holly Story ***
Howard the Duck *****
Showgirls ****
De Vilda Änglarna **
1941 ****
Thunderbold (mer känd som Thunderbolt & Lightfoot) ***
Terror **
Dödens Mannekänger (mer känd som Tourist Trap - vilket är en betydligt bättre titel) ***
Re-Animator *****
Four Flies on Grey Velvet ***
Mask of Murder *
Piraya **
Killer Klowns from Outer Space (utgiven av Galaxina Film, samt Studio S Entertainment) *****
Super Mario Bros. *****
Vampire Girl vs. Frankenstein Girl ****
Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film *****
Stage Fright *****
Prey for Rock & Roll ***

Detta är garanterat bara början för min del när det kommer till att införskaffa filmer från dessa distributionsbolag.
  Så tills dess. Ha det så gött.


Blu-ray & DVD-Uppdatering: 15 december 2011
Transformers, 99:-
Transformers: Revenge of the Fallen, 99:-
Transformers: Dark of the Moon, 229:- (Och ja, jag skäms över att jag betalde så mycket. Den är inte ens värd att betala under tvåhundringen för heller. Speciellt när den dessutom inte innehåller det minsta lilla specialmaterial. Skamligt. När de två första filmerna var fullproppade dubbeldiscar).
Die, 0:- (Fick denna av en polare som i sin tur fick mina gamla utgåvor av Batman Begins och The Dark Knight på DVD).
Psalm 21, 59:-
Dödlig Puls, 29:-
Krull, 29:-
The Dark Crystal, 79:-
Terror, 69:-
Stage Fright, 69:-
Black Christmas, 69:-
Prince of Darkness, 69:-
EDtv, 20:-
The Rocky Horror Picture Show, 5:- (Jo, priset stämmer. En del har ingen som helst koll på att de skänker bort vad vissa (jag själv inräknad) skulle anse vara samlarobjekt och som de kunde ha tagit betydligt mer betalt för).

Det var allt för denna gång. På återseende.


FIELD OF DREAMS (Drömmarnas Fält)

Varning! Spoilers kan förekomma!

Kevin Costner spelar Ray Kinsella, som tar med sig familjen och köper en gård i Iowa för att försörja sig som lantbrukare.
  När han är ute och går i majsfältet hör han plötsligt en röst: "om du bygger det, så kommer han". Och utan att riktigt veta varför börjar Ray skövla bort det mesta av majsfältet för att bygga en basebollplan, med stort stöd (dock en aning skeptiskt) av sin fru och dotter. Alla andra tror endast att han har blivit galen.
  Dag ut och dag in väntar Ray på att något ska hända, allt medan skulderna blir fler och fler. En kväll när han och hans fru sitter och pratar om att de kanske skulle plantera om majsen ser dottern en man stå mitt ute på basebollplanen. Det visar sig vara Shoeless Joe Jackson, en död basebollspelare som en gång i tiden var en av Rays fars stora favoriter.
  Och detta är bara början på en historia som tar med tittaren på resa om att verkligen stå för det man tror på och om att försonas med sitt förflutna.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle tro om denna film innan jag såg den, men blev faktiskt riktigt överraskad. Coster gör en riktigt bra roll och så även James Earl Jones i rollen som den fiktive författaren Terence Mann (har inget att göra med den verkliga Terrence Mann).

En fin, magisk spännande film som funkar för hela familjen.


Den blåa samlingen växer sakta men säkert...Detta är alltså de filmer jag hittills har skaffat på blu-ray. Två titlar saknas dock. Saw 3D står med de andra Saw-filmerna i DVD-hyllan och Död Snö är utlånad till svågern.
  De allra flesta av dessa har jag redan visat i något av de senaste uppdateringsinläggen eller liknande, men men, så får det va.

Army of Darkness
Avatar
Batman Begins
The Dark Knight
Beastly
Buried
The Color Purple
Die
Doghouse
The Doors
Foo Fighters: Back And Forth
Ghosts of Mars
Halloween II
Hobo with a Shotgun
Hostel
Hostel Part II
Husk
Inception
Infestation
Lejonkungen
The Loved Ones
The Monster Squad
Moonwalker
The New Daughter
Poltergeist II - The Other Side
Poltergeist III
Psalm 21
Requiem for a Dream
Scott Pilgrim vs. The World
Survival of the Dead
The Texas Chain Saw Massacre
Till Vildingarnas Land
Transformers
Transformers: Revenge of the Fallen
Transformers: Dark of the Moon
Trolljägaren
Water for Elephants
World's Greatest Dad
RSS 2.0