Nr. 1000

Självklart så gick det inte att hålla sig kvar på nr. 999 ända tills den 16 augusti i väntan på Scream 4, utan nu har alltså DVD-samlingen nått det magiska antalet. Så nu är den alltså uppe i tusen titlar.
  Och vilken film fick då äran att bli den tusende filmen? Jo, det ska jag tala om...

Det vart ingen mindre än The Imaginarium of Doctor Parnassus. En helt fantastisk film av Terry Gilliam - en av hans bättre på många år. Och för femtionio spänn var det liksom ingen idé att diskutera saken. Den köptes helt enkelt utan att blinka.
  Jag har bara sett denna än gång tidigare och då förälskade jag mig i den direkt.

Heath Ledger
gör en riktigt bra roll, vilken kom att bli hans allra sista, då han som bekant tragiskt gick bort under inspelningen.
  Och det är verkligen så fachinerande hur (eller ska det vara att) Gilliam fortsatte arbetet med filmen, ändrade lite på manuset och fick några av Hollywoods stoltheter - läs Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell - att hoppa in och spela alternativa versioner av Ledgers karaktär.

Detta är alltså en film som helt klart är värd den ärofyllda platsen som nr. 1000 i min (jaja, okej... och frugans) samling.


Ryan Dunn: 11 juni 1977 - 20 juni 2011 (R.I.P.)För alla Jackass-nördar, undertecknad inräknad, runt om i världen var det tråkiga nyheter man möttes av i morse (om inte tidigare) när man gluttade genom någon form av nyhetskanal eller tidning.

Ryan Dunn har omkommit i en bilolycka.

Detta är riktigt tragiskt. Han var en av mina personliga favoriter i Jackass-gänget och en av anledningarna till att jag ens tittade på Viva La Bam.
  Ja, jag tittade faktiskt på dessa program och äger även en del av dom på DVD. Jag har till och med en t-shirt någonstans med den berömda dödskalle-loggan, som jag bar stolt i plugget. Jackass var (är nog fortfarande) en stor del av min uppväxt. Det är klart som fan att jag skaffade min första videokamera enbart i syfte att spela in mina egna galna stunts.

Nej, nu måste jag nog slänga in en DVD i spelaren och titta på lite av denna fantastiska galenskap. Det var ju trots allt ett tag sedan.

Åter igen, R.I.P. Ryann Dunn.


1 kvar till 1000

Jaha... då var man alltså där. Eller, ja, nästan. 999 DVD-filmer. Nu är det endast bara en kvar till den där "magiska" summan.

Det har tagit några år att nå till dit jag är idag. Fast det hade troligen gått snabbare om inte verkligheten hunnit ikapp en allt för många gånger och man tvingats inse att pengarna faktiskt måste gå till annat också.

Hur som helst, nu återstår den spännande upplösningen om vilken film som kommer att bli just nr. 1000 i samlingen?
  Själv så trodde jag att det skulle bli ingen mindre än Scream 4 (eftersom den släpps den 16-17 augusti sisådär), då det bara var några titlar, närmare bestämt sju stycken, kvar efter storhandlandet förra veckan när skatten kom. Och dessa sju hade jag kunnat försiktigt beta av, en efter en, fram tills dess.

Men nu kanske inte Scream 4 blir den tusende filmen trots allt eftersom det vart några filmer till så sent som igår - och då vart det sex stycken. Och med tanke på mitt (även frugans) smått beroendeframkallande intresse så lär vi säkert ha passerat tusen-gränsen långt innan det datum då Scream 4 släpps. Fast man vet ju aldrig. Nu kanske vi faktiskt - som jag alltid säger - skulle ta och titta på de filmer vi redan har köpt innan vi införskaffar fler. Jag vet, det kommer att bli jävligt svårt, då man helt enkelt inte kan låta bli ibland när man ser vissa av de där filmerna som man bara måste ha.

Förhoppningsvis så ska vi lyckas med att hålla våra fingrar och styr. Och så hoppas vi verkligen på att Scream 4 blir den filmen som får den fina äran att bli just nummer 1000.

Kan även passa på att nämna att när nr. 1000 väl är inköpt så kommer även "bluray-bandet" att klippas är i filmhålan. Jag beslöt nämligen för ett tag sedan att när denna specifika summa - vilken var det igen, jo, 1000 - så är det helt okej att börja införskaffa filmer på bluray också.
  Har ju faktiskt inte en enda bluray än så länge, men det lär ju bli ändring på den fronten inom en snar framtid.

Hoppas att detta inlägg inte vart allt för grötigt.


DVD-Uppdatering: 13 juni 2011

Det är ungefär tre månader sedan jag gjorde en "ordentlig" DVD-uppdatering. Och det har tillkommit en hel del i samlingen sedan dess, inte minst sagt den gångna veckan i samband med att skattepengarna kom.

  Kan som ett litet "sidospår" passa på att tala om att det nu bara är sju titlar kvar till 1000.

Det är runt fyrtio filmer som har införskaffats den senaste tiden så jag kommer helt enkelt bara att skriva upp titlarna nedan (det blir ingen video alltså). Jag har även sorterat dem efter prisklass (vissa var faktiskt riktiga fynd och så finns där även några sådanadära två-tre för 99:-, osv).  Ja, just det... någon enstaka film av alla dessa kan ha förekommit i något tidigare inlägg. Det är inte lätt att hålla rätt på alla.

Clerks (10th Anniversary Edition), 199:-
Eat Pray Love, 139:-
The Big Bang Theory (The Complete First Season), 99:-
Prom Night (4-disc box), 99:-
The Slaughter House box: Home Movie / The Devil's Ground / The Perfect Witness, 99:-
Inception, 99:-
Sex & The City 2, 99:-
Bill & Ted's Excellent Adventure, 79:-
Iron Man 2, 79:-
Flickan från ovan, 79:-
The Univited, 79:-
Midnight in the Garden of Good and Evil, 69:-
Chasing Amy, 69:-
The Losers, 69:-
Day of the Dead, 69:-
Mother of Tears, 69:-
Harry Potter och Halblodsprinsen, 69:-
Harry Potter och Dödsrelikerna - del 1, 69:-
Gone in 60 Seconds, 59:-
Fast & Furious, 59:-
Paranormal Activity, 59:-
I Am Legend, 59:-
Gone Baby Gone, 59:-
Syskonen Baudlelaires Olycksaliga Liv / Katten (dubbelpack), 59:-
Thunderbolt, 39:-
Changing Lanes, 39:-
Godzilla, 39:-
Perfect Stranger, 39:-
A Cup of Love, 39:-
Serious Moonlight, 39:-
Jakten på lycka, 39:-
Suspiria, 29:-
The Stendhal Syndrome, 29:-
Phenomena, 29:-
Tenebre, 29:-
Legion, 29:-
Prey for Rock & Roll, 29:-
Management, 25:-
Shorts, 25:-
Evolution, 20:-


ps. Alla filmer är faktiskt inte köpta av mig. Min fru har, tro det eller ej, haft lite att säga till om.


Inga videoinlägg

Än på ett tag i alla fall.

Det är nämligen så att videoredigeringsprogrammet har beslutat sig för att ta sommarlov och därför måste jag (det vill säga min mer datakunniga fru) försöka åtgärda problemet.

Så tills dess kanske det inte blir så mycket inlägg på denna sida, men det är ju ni - fåtalet - trogna läsare vana med vid det här laget, då det inte varit så mycket inlägg överhuvudtaget den senaste tiden. Tyvärr så är det så, då jag har haft fullt upp på nya jobbet och inte haft någon direkt ork att skriva något. Fast filmtittandet fortsätter som vanligt, även om det inte skrivs om allt, men kommer inlägg om dessa så småningom. Allt tar bara sin extra tid för stunden.

Det har dessutom köpts en del nytt sedan den senaste DVD-uppdateringen (och fler lär det med största sannolikhet bli när väl skatten beslutat sig för att sitta på kontot). Så håll även utkik för uppdateringar. Om det inte blir i videoformat så blir det skriftligt. Bättre än inget. Eller hur?

Ha tålamod.


THE SOCIAL NETWORK

Och jag är som vanligt lite efter med att se vissa filmer.

  Denna gång var det The Social Network. Helt okej, dock inte David Finchers bästa... i alla fall om ni frågar vad jag tycker. Fight Club och Se7en är mina lugnt favoriter när det kommer till honom.

  Jesse Eisenberg
(som var grymt jävla bra i den hysteriskt underhållande Zombieland) gjorde en bra roll som Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Inte för att jag har någon aning om hur den riktiga Zuckerberg är som person, talar eller rör sig - det enda jag sett är bilder på honom på nätet och de hade ju nästan lyckats hitta någon som liknande honom. Alltså Eisenberg hade vissa drag av Zuckerberg (jaja, hur som helst, ni förstår nog vart jag vill komma med det hela, kanske).

  Justin Timberlake var faktiskt inte så dålig han heller, i rollen som Sean Parker - en av männen bakom det numera utdöda Napster. Det är nästan så att jag föredrar honom som skådis än som musiker. Jo, så är det. Jag gillar ju inte hans musik överhuvudtaget.

  Så om en del av er, som är som jag och inte hunnit med att se en del filmen (denna inräknat), så tycker jag verkligen att ni borde göra det. Alltså se denna. Annars tänker jag inte acceptera era vänförfrågningar på Facebook. Hehe. Jag vet, tråkig humor. Sorry.


RSS 2.0