Go ahead, make my day...

Clint Eastwood, skådespelaren och regissören som jag aldrig blir besviken på. Vad han än gör så har jag alltid gillat det, fast kan inte riktigt sätta fingret exakt på varför. Någonstans kanske det grundar sig i någon sorts form av nostalgi, då jag minns att jag fick se på många av hans filmer som liten tillsammans med farsan - som även han gillar herr Eastwood.
  Den allra första Clintan-rullen jag kan minnas att jag såg var nog Every Which Way But Loose (Den vilda fighten), men det skulle lika gärna kunnat ha varit Pink Cadillac.
 
Hur som helst... Clint Eastwood kommer alltid att vara Clint Eastwood i mina ögon, oavsett vad för sorts film han än gör - även om nu de allra flesta han gjort, om man nu tittar på dem med mikroskopisk finkänsla, följer samma mönster. Fast det är inte något jag vi ska gå in på något djupare i detta inlägg.
 
Tänkte att jag bara skulle dela med mig av de av hans filmer som jag har i min samling. Självklart finns det flera som jag ännu inte har, men som jag verkligen borde införskaffa, då det nästan är lite skamligt att inte ha dessa om man nu samlar på Eastwood.
 
Strunt samma, de filmer jag har är följande (listade i den ordning de släpptes):
 
A Fist Full of Dollars
Örnnästet
Kelley's heroes
Dirty Harry
Joe Kidd
High Plains Drifter - Mannen med oxpiskan
Magnum Force
Thunderbolt
The Outlaw Josey Wales - Mannen utanför lagen
The Enforcer
Hetsjakten
Every Which Way But Loose - Den vilda fighten
Flykten från Alcatraz
Bronco Billy
Any Which Way You Can - Nu fightas vi igen!
Honkytonk Man
Sudden Impact
Tightrope
City Heat
Pale Rider
The Dead Pool
White Hunter, Black Heart
The Rookie
Unforgiven - De skoningslösa
A Perfect World
The Bridges of Madison County
Absolute Power
Midnight in the Garden of Good and Evil
Space Cowboys
Blood Work
Million Dollar Baby
Flags of Our Fathers
Changeling
Gran Torino
Hereafter
 
Det har blivit några Clintan sedan jag började samla och köpa film på DVD och Blu-ray för mer eller mindre tio år sedan.
  Tycker ni läsare om filmer av/med Clint Eastwood? I sådana fall har ni någon speciell favorit. Lämna gärna en kommentar eller två.
 

Blu-ray & DVD-uppdatering: 3 oktober 2012

Var in till stan igår och böt in lite filmer på Skivcentrum - filmer som bara tog upp onödig plats i hyllorna. Självklart så kom jag hem med några nya, men inte fullt som många som böts in.
 
Dock inga blu-ray (oavsett vad det står i rubriken), utan bara DVD:er.
 
 
American Ninja - en film som det var evigheter sedan jag såg. Det måste ha varit någon gång under min ninjaperiod när jag var mellan 10 och 13 år. Det ska i alla fall bli roligt att se den igen.
 
Coffy - en film jag faktiskt aldrig har sett, men velat göra en längre tid. Pam Grier är ju grym i Jackie Brown av Quentin Tarantino (vilket ju är en sorts hyllning till denna, samt Foxy Brown och blaxploitationfilm i allmänhet) så jag tror inte att jag kommer bli besviken.
 
Deadly Blessing - jag böt faktiskt in denna film, men köpte om den. Varför? Jo, för att den versionen jag hade var i ett sådant double-case med en annan film, nämligen den superusla Maneater - vilken jag skämdes över att ha - så därför rök den. Men eftersom jag gillar Wes Craven och samlar på hans filmer så ville jag ha denna film, alltså Deadly Blessing (och bara denna i ett enkelt fodral, utan någon annan bajsrulle). Låter det krångligt? Det ska det ibland.
 
Demolition Man - skön actionrulle med Sylvester Stallone och Wesley Snipes. Frugan har länge sagt att vi måste köpa denna, det har bara tagit tills nu som jag införskaffat den.
 
Double Impact - allas vår martial arts-fransos Jean-Claude Van Damme spelar dubbelroll i denna action från 1991.
 
 
Jaha, ja... det var de filmer jag fick med mig hem.
 

RSS 2.0