A NIGHTMARE ON ELM STREET (2010)

Jag har väntat rätt länge med att se denna. Inte av någon speciell anledning. Jag har bara inte funnit mig i att göra det förens nu. Och jag kan säga på en gång att väntan var helt i onödan.

Jag brukar vanligtvis inte ha något emot remakes, men denna hade man inte behövt göra om. Jag försökte verkligen se denna, så som jag gör med de flesta nytappningar, tolkningar, etc., för vad de är och hitta något med den som var intressant. Fast det gick bara inte.

Försöket till att göra Freddy Kruegers brännskador mer realistiska tyckte jag inte var bra alls. Visst... de såg mer realistiska ut än vad de gör i originalfilmerna, men det var ju ändå lite av grejen skulle man kunna tycka.
Denna nya version, inte längre spelad av den fantastiska Robert Englund utan av Jackie Earle Haley, såg mer ut som en väldigt underlig tillknycklad perserkatt.
  Och Freddys repliker - som alla mer eller mindre var extremt dåligt pålagda efteråt (som var mycket högre än resten av ljudspåret) - var bara för banala och helt ur sammanhanget. Det var i alla fall vad jag tyckte. Dessutom kändes det som om all den sarkastiska humorn som en gång i tiden gjorde Freddy känd (även om den spårade ur ju längre filmserien pågick) var som bortblåst med vinden. Och vad tusan hade de gjort med rösten? Den var så mörkt pitchad att det mer lät som om Kakmonstret vondades över en försvunnen kakburk.
  Nej, det här var inte den Freddy Krueger jag hade förväntat mig.

Resten av skådespelarna gjorde inte heller några värst tilltalande rollprestationer och gav mig inga som helst minnesvärda intryck. Storyn behöver vi inte ens gå in på i detta inlägg. För jag vet inte ens vad jag ska kunna berätta om den. Filmen börjar, ungdomar (spelade av personer som är betydligt äldre än vad de ska föreställa) drömmer mardrömmar - i både sovande och vaket tillstånd (ibland vet man inte vilket) - ungdomar dör, och sedan så var filmen helt plötsligt slut.

Personligen så tycker jag att man med en remake borde ge sig på något nyskapande (så som de i alla fall försökte med tunnlarna under marken i Friday the 13th, för att på ett något realistiskt sett förklara hur Jason kunde ta sig så snabbt från en plats till en annan och på så sett samtidigt göra honom mer mänsklig).

Men den här filmen kändes inte nyskapande någonstans. Vem vet, kanske måste jag ge mig på ett försök att se om den någon gång för att ändra mina åsikter.

Hur som helst... sen den på egen risk, för jag tänker inte rekommendera den.      


Kommentarer
Postat av: Aficionadon

Den sämsta remaken jag sett efter Halloween 2007, fy fan va rutten den var! Håller med om varje punkt. Ska skriva en recension om den jag med tids nog, och då kommer jag inte vara nådig.

2011-02-14 @ 12:35:08
URL: http://aficionadon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0