DVD-Uppdatering: 28 december 2010

Det blev en hel del nya filmer till samlingen i jul. Och bara för att göra detta inlägg så kort som möjligt, så kommer här nedan en lista över vilka det är:

1941
Alice i Underlandet (Tim Burtons)
Borta Bäst Hemma Värst
Chocolat
Coraline
Crazy Heart
The Last House On The Left (2008 remake)
The Librarian III: The Curse of The Judas Chalice
Mary Poppins
Metropolis
Nosferatu
Polarexpressen
The Punisher - Extended Cut
Ringaren i Notre Dame
Step Up
Trolltyg i Tomteskogen

Så nu blir det mycket att titta på framöver.      


Tio-i-topp: STEVEN SPIELBERG      


Tio-i-topp: SKRÄCKFILMER 90-TAL      


Harry Potter och Dödsrelikerna, del I

Var på bio i fredags och såg denna.
Och jag kan börja med att skriva att den, trots en del segare scener, var en av de bättre av de hittills sju filmerna. Den var betydligt mycket bättre än förra, Harry Potter och Halvblodsprinsen.

Jag ser därför faktiskt fram mot att få se den sista och avgörande delen i historien om Potter, som är beräknad att släppas till sommaren. Fast man vet ju aldrig med säkerhet om det blir senare eller inte, då det finns en viss tendens för filmfolket att skjuta på dessa filmer.

Hur som helst. Jag väntar med spänning, även om jag vet hur det hela slutar eftersom jag har läst böckerna, men ändå.

Denna var hur som helst sevärd. Till och med de digitala effekterna var bra denna gång (och då ska påpekas att jag inte är så jätteförtjust i just digitala effekter).
Tanken var ju även från en början att denna film skulle ha vart i 3D, men tack för att filmbolaget slopade den idén i mer eller mindre sista sekund. Visst... det fanns en del scener och klipp som märktes att de faktiskt hade funkat i just detta, nuför tiden, trendiga sett att se på film, då dessa verkligen var filmade som om den nu var gjorda för det ändamålet.

Nej, nu ska inte jag skriva så mycket mer. Så har ni inte sett den, gör det.      


Lite nytt...

Och jag som fixade till DVD-samlingen (numrerade och insorterade i alfabetiskt ordning) för bara några dagar sedan. Nu måste jag klämma in ytterligare några titlar på rätt plats, då jag har införskaffat fem till idag. Tre av dessa köptes faktiskt i outlet-lådan på Hemmakväll. Och dessa var:

  Dorian Gray, med bland annat Colin Firth och Ben Barnes.

  Deadline, med Brittany Murphy. Denna film tillhör en av hennes senare, som kom ut bara någon vecka innan hennes död. Det sägs att detta var hennes sista film, men som man kan se på IMDb så har det släppts några andra titlar efter denna. Förvisso så kanske detta var den sista hon spelade in. Hur som helst så verkade den spännande. Jag vet även att det var lite snack om denna då det fanns nån scen med ett badkar, eller dusch, som en del tyckte var för mycket, då Murphys döda kropp hittades just i duschen.

  Sorority Row. Remake på gammal teenslasher. Har varken sett denna eller originalet.

Sedan så har jag även köpt Eclipse, den senaste filmen i Twilight-serien (fast denna var en present till min fru, då hon gillar dessa filmer).

Och sist så köpte jag ytterligare en Kristen Stewart-rulle... nämligen The Runaways. Filmatiseringen om det mytomspunna och legendarisk tjejbandet The Runaways. Och denna har jag faktiskt väntat ett tag på att få se. Såg trailern för ett bra tag sedan och trodde att den skulle gå på bio. Så vart det dock inte, utan den kom direkt på DVD.

Nej, nu ska jag nog faktiskt ta och slänga in den i spelaren på en gång.      


Tio-i-topp: JULFILMERSom jag säger i videon, skit i den anda julfilmslistan på den gamla sidan (den existerar ej för mig längre). Det är allt som hamnar på denna som är intressant nuför tiden. Hur som helst.

Detta är de enda julfilmerna som jag har i min samling, men förhoppningsvis så lär det bli fler. Måste införskaffa En Julsaga - i tre versioner dessutom, minst. Nämligen Mupparnas, den med Joakim von Anka och Disneys senaste med Jim Carrey. Och det finns säkerligen ännu fler julfilmer jag borde ha som jag inte har. Fanny & Alexander (som jo, utspelar sig en del under julen), men jag tycker faktiskt inte att den är bra. VA!? Är det sant? Jodå, det är det... all ära åt Ingemar Bergman, men just den filmen har icke fastnat i mitt tycke.      


868

Gick nyss genom listan över DVD-samlingen och upptäckte att jag räknat fel. Mitt i listan hade jag helt plötsligt hoppat över en sådär 30 nummer. Det är väll så det blir ibland... man blir lite slut i ögonen av att sitta och stirra på en massa siffror efter ett tag.

Hur som helst.

Samlingen är för stunden uppe i 868 DVD-filmer (då är inte en enda bränd film medräknad och inte de dubletter som faktiskt finns här i hemmet - dessutom så har jag inte räknat med den filmen som vi fick med i en tidning en gång i tiden, den som ligger i ett sådant där löjligt CD-singelfodral). Inga blueray heller, då jag inte äger några och inte har några planer på att skaffa några för den delen. Inte än på ett tag i alla fall.

Och nu när jag såg över listan upptäckte jag även en hel del filmer som jag mer eller mindre hade glömt bort att jag hade. Så därför måste jag ju ta och se på dom igen så fort jag får tid.

Jaja, det var det angående DVD-samlingen.

Tänkte även passa på att tala om att morgondagens (om den inte kommer upp redan ikväll) tio-i-topp, blir julfilmer. Ja, jag vet att jag gjorde en sådan lista för ett år sedan. Men den kan vi glömma bort, då den var på den gamla Movie Dungeon-sidan, med sunkigare kvalitét osv, så den bryr vi oss inte ens om.

Därför fokuserar vi oss istället på den nya listan. Så håll ögonen öppna för den.      


RSS 2.0