Go ahead, make my day...

Clint Eastwood, skådespelaren och regissören som jag aldrig blir besviken på. Vad han än gör så har jag alltid gillat det, fast kan inte riktigt sätta fingret exakt på varför. Någonstans kanske det grundar sig i någon sorts form av nostalgi, då jag minns att jag fick se på många av hans filmer som liten tillsammans med farsan - som även han gillar herr Eastwood.
  Den allra första Clintan-rullen jag kan minnas att jag såg var nog Every Which Way But Loose (Den vilda fighten), men det skulle lika gärna kunnat ha varit Pink Cadillac.
 
Hur som helst... Clint Eastwood kommer alltid att vara Clint Eastwood i mina ögon, oavsett vad för sorts film han än gör - även om nu de allra flesta han gjort, om man nu tittar på dem med mikroskopisk finkänsla, följer samma mönster. Fast det är inte något jag vi ska gå in på något djupare i detta inlägg.
 
Tänkte att jag bara skulle dela med mig av de av hans filmer som jag har i min samling. Självklart finns det flera som jag ännu inte har, men som jag verkligen borde införskaffa, då det nästan är lite skamligt att inte ha dessa om man nu samlar på Eastwood.
 
Strunt samma, de filmer jag har är följande (listade i den ordning de släpptes):
 
A Fist Full of Dollars
Örnnästet
Kelley's heroes
Dirty Harry
Joe Kidd
High Plains Drifter - Mannen med oxpiskan
Magnum Force
Thunderbolt
The Outlaw Josey Wales - Mannen utanför lagen
The Enforcer
Hetsjakten
Every Which Way But Loose - Den vilda fighten
Flykten från Alcatraz
Bronco Billy
Any Which Way You Can - Nu fightas vi igen!
Honkytonk Man
Sudden Impact
Tightrope
City Heat
Pale Rider
The Dead Pool
White Hunter, Black Heart
The Rookie
Unforgiven - De skoningslösa
A Perfect World
The Bridges of Madison County
Absolute Power
Midnight in the Garden of Good and Evil
Space Cowboys
Blood Work
Million Dollar Baby
Flags of Our Fathers
Changeling
Gran Torino
Hereafter
 
Det har blivit några Clintan sedan jag började samla och köpa film på DVD och Blu-ray för mer eller mindre tio år sedan.
  Tycker ni läsare om filmer av/med Clint Eastwood? I sådana fall har ni någon speciell favorit. Lämna gärna en kommentar eller två.
 

Kommentarer
Postat av: Andie - frugan alltså

Bästa filmroll är nog The Bridges of Madison County och bästa regi måste nog vara Changeling även om jag inte har sett hela filmen men det beror ju på att jag blir så tagen av historien och så förbannad på samma gång.

2012-10-13 @ 01:21:27
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0